Versoepelingen Lockdown
(update 2 juni 2021)

Per 5 juni worden de maatregelen voor kerken versoepeld van ‘Zeer ernstig’ naar ‘Ernstig’. Het Interkerkelijk contact in overheidszaken (CIO) heeft een speciale routekaart voor kerken gemaakt. Deze kunt u hier downloaden.

 

De belangrijkste maatregelen voor kerken in de fase ‘Ernstig’ (5 juni)

  • Maximum aantal mensen in de samenkomst 60 personen (exclusief degenen die bij de dienst betrokken zijn)
  • Samen zingen op praatniveau, beperkte tijd
  • Maximaal 4 mensen in de aanbiddingsgroep
  • Kinderen gaan direct naar de eigen ruimten en volgende richtlijnen voor onderwijs en kinderopvang.
  • Volg de voorschriften: afstand 1,5 m en hygiënevoorschriften, protocollen en gebruiksplannen per kerk
  • Mensen worden gevraagd een mondmasker te dragen (behalve op de zitplaats)
  • Raadpleeg voor de details  de routekaart voor kerken

Het blijft belangrijk dat de maatregelen niet alleen in de kerk maar ook op andere plaatsen worden opgevolgd.

Kerken kunnen helpen om de verspreiding van het virus te voorkomen door mensen op te roepen de maatregelen te volgen, door voorlichting te geven en door mensen praktische en spirituele ondersteuning te bieden.

Testen

Heeft u klachten laat u testen. Iedereen kan een afspraak maken. Ongedocumenteerde personen hoeven geen BSN nummer op te geven. Wanneer het toch problemen geeft kunt u de voorganger of een vriend vragen te helpen. Zo nodig kunt u ook SKIN-Rotterdam bellen.

Vaccinatie

Voor de bestrijding van het virus is het nu heel belangrijk dat mensen zich laten vaccineren. SKIN-Rotterdam heeft een workshop gehouden waar veel vragen zijn behandeld. Deze is hier terug te kijken.

Het is belangrijk om te weten dat ongedocumenteerde personen ook in aanmerking komen voor vaccinatie. Planning is eind mei, begin juni. De vaccinatie is te verkrijgen bij een mobiel prikteam bij de reguliere opvanglocaties (ROS, NAS, Leger des Heils, Pauluskerk). Daarnaast wordt er een centrale priklocatie ingericht, waarschijnlijk in de Maassilo. Om een uitnodiging te krijgen moet naam en mobiele telefoonnummer geregistreerd worden. Dat kan hier op de website van ROS. Het kan ook via de Corona phone 06 20356780. Stuur een app met naam en telefoonnummer. Na registratie krijgt u een oproep voor vaccinatie via het opgegeven telefoonnummer.

Gebruiksplan voor uw kerk

Elke kerk moet een plan maken om ervoor te zorgen dat de corona maatregelen worden gehandhaafd tijdens kerkdiensten. In deze video u kunt zien waar u rekening mee moet houden en hoe u een gebruiksplan kunt maken.

De presentatie kan ook hier worden gedownload zodat u het voorbeeld van het gebruiksplan voor uw eigen kerk kunt aanpassen .

Heilig Avondmaal

Een tip voor kerken die coronabestendig Heilig avondmaal willen vieren terwijl mensen thuis kunnen deelnemen is de Fellowship Cup. Dit is een ‘enkele’ bekertje met druivensap en hosti. Ze zijn gemakkelijk online beschikbaar.

Reserveringssystemen

Reserveringssystemen voor kerkdiensten: ISI media blog (nederlands)

Pastorale zorg

Bezoeken zijn toegestaan, mits je je houdt aan de voorschriften van het RIVM (zoals afstand houden van minimaal 1,5 meter). Als de hulpvrager of jijzelf last heeft van verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, maak dan geen afspraak. Houd er rekening mee dat u een bron van besmetting kunt zijn voor mensen die gevoeliger zijn, zoals ouderen en zieken. Bedenk dus goed of het verstandig is om te bezoeken. 

Als u vragen heeft over de maatregelen of de specifieke situatie van uw kerk of mensen van uw kerk, neem dan contact met ons op via e-mail info@skinrotterdam.nl of app 06 81691670.

 

 

 

Share This