Versoepeling tot maximaal aantal aanwezigen op anderhalve meter. Zingen weer toegestaan.
(update 25 juni 2021)

Vanaf zaterdag 26 juni is geen maximum aantal bezoekers voor kerkdiensten mits de 1,5 meter regel gehandhaafd wordt. Voor elk kerkgebouw kan op deze manier een maximaal aantal kerkgangers worden bepaald.Ook mag er weer gezongen worden. Goede ventilatie blijft belangrijk. Voor details kijk op cioweb.nl .

 

Blijf de meest recente maatregelen volgen. Voor meer informatie over de versoepelingen kijk op:

Kerken kunnen helpen om de verspreiding van het virus te voorkomen door mensen op te roepen de maatregelen te volgen, door voorlichting te geven over testen en vaccinatie en door mensen praktische en spirituele ondersteuning te bieden.

Gebruiksplan voor uw kerk

Elke kerk moet een plan maken om ervoor te zorgen dat de corona maatregelen worden gehandhaafd tijdens kerkdiensten. In deze video u kunt zien waar u rekening mee moet houden en hoe u een gebruiksplan kunt maken. 

De presentatie kan ook hier worden gedownload zodat u het voorbeeld van het gebruiksplan voor uw eigen kerk kunt aanpassen .

Heilig Avondmaal

Een tip voor kerken die coronabestendig Heilig avondmaal willen vieren terwijl mensen thuis kunnen deelnemen is de Fellowship Cup. Dit is een ‘enkele’ bekertje met druivensap en hosti. Ze zijn gemakkelijk online beschikbaar.

Pastorale zorg

Bezoeken zijn toegestaan, mits je je houdt aan de voorschriften van het RIVM (zoals afstand houden van minimaal 1,5 meter). Als de hulpvrager of jijzelf last heeft van verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, maak dan geen afspraak. Houd er rekening mee dat u een bron van besmetting kunt zijn voor mensen die gevoeliger zijn, zoals ouderen en zieken. Bedenk dus goed of het verstandig is om te bezoeken. 

Als u vragen heeft over de maatregelen of de specifieke situatie van uw kerk of mensen van uw kerk, neem dan contact met ons op via e-mail info@skinrotterdam.nl of app 06 81691670.

 

 

 

Share This