Strenge Lockdown
(update 23 januari 2021)

De maatregelen worden zeker tot 10 februari nog strenger. Wij roepen kerken op om zich strikt aan de maatregelen te houden zodat de verspreiding van het virus gestopt wordt.

 

  • Houdt u kerkdiensten zoveel mogelijk online.
  • Fysieke bijeenkomsten worden zeer afgeraden maar wanneer u fysiek bijeenkomt, beperkt u tot maximaal 30 personen (exclusief degenen die bij de dienst betrokken zijn)
  • Volg de voorschriften: afstand 1,5 m en hygiënevoorschriften, protocollen en gebruiksplannen per kerk
  • Niet zingen, recent is het advies gekomen om ook de aanbiddingsgroep niet te laten zingen
  • Mensen wordt gevraagd een mondmasker te dragen (behalve op de zitplaats)

Het blijft belangrijk dat de maatregelen niet alleen in de kerk maar ook op andere plaatsen worden opgevolgd.

Kerken kunnen helpen om de verspreiding van het virus te voorkomen door mensen op te roepen de maatregelen te volgen, door voorlichting te geven en door mensen praktische en spirituele ondersteuning te bieden. Geeft u hierbij aandacht dat aan de vragen die mensen hebben over de vaccinatie en wijs ze op de beperkingen voor het ontvangen van bezoek thuis.

 

Gebruiksplan voor uw kerk

Elke kerk moet een plan maken om ervoor te zorgen dat de corona maatregelen worden gehandhaafd tijdens kerkdiensten. In deze video u kunt zien waar u rekening mee moet houden en hoe u een gebruiksplan kunt maken.

De presentatie kan ook hier worden gedownload zodat u het voorbeeld van het gebruiksplan voor uw eigen kerk kunt aanpassen .

Materialen

Op de website coronapreventiekerken.nl  zijn borden, spandoeken, tape, vesten, enz. te koop specifiek voor kerken in de 1.5 m samenleving

Heilig Avondmaal

Een tip voor kerken die coronabestendig Heilig avondmaal willen vieren terwijl mensen thuis kunnen deelnemen is de Fellowship Cup. Dit is een ‘enkele’ bekertje met druivensap en hosti. Ze zijn gemakkelijk online beschikbaar.

Reserveringssystemen

Reserveringssystemen voor kerkdiensten: ISI media blog (nederlands)

Pastorale zorg

Bezoeken zijn toegestaan, mits je je houdt aan de voorschriften van het RIVM (zoals afstand houden van minimaal 1,5 meter). Als de hulpvrager of jijzelf last heeft van verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, maak dan geen afspraak. Houd er rekening mee dat u een bron van besmetting kunt zijn voor mensen die gevoeliger zijn, zoals ouderen en zieken. Bedenk dus goed of het verstandig is om te bezoeken. 

Als u vragen heeft over de maatregelen of de specifieke situatie van uw kerk of mensen van uw kerk, neem dan contact met ons op via e-mail info@skinrotterdam.nl of app 06 81691670.

 

 

 

Share This