(Update 18 januari 2022) 

Vaccineer nu! Voor de bestrijding van het virus is het nu heel belangrijk dat mensen zich laten vaccineren. Ook tieners vanaf 12-18 jaar kunnen worden gevaccineerd.  U kunt nu ook prikken zonder afspraak! Kijk hier voor de meer informatie en de locaties. We hebben te maken met de zeer besmettelijke Omicron-variant van het Corona-virus. Omicron lijkt minder ziekmakend maar is besmettelijker. Het gevaar zit minder in ernstig ziek worden of overlijden (hoewel dat nog steeds kan).  Al verloopt de ziekte minder vaak ernstig omdat zoveel veel mensen ziek zijn kan het aantal mensen dat in het ziekenhuis en op de IC beland nog steeds hoog zijn waardoor de zorg nog steeds overbelast wordt. Niet alleen de zorg raakt overbelast maar als veel mensen tegelijk ziek zijn wordt de hele samenleving ontwricht. Dat zie je bijvoorbeeld doordat treinen of metro’s niet meer kunnen rijden door personeelstekort. Voor al uw vragen of voor een afspraak voor voorlichting in uw gemeente neem contact op met izzy@skinrotterdam.nl 06 48504172

⇐ Bishop Nana, voorzitter van SKIN-Rotterdam krijgt zijn boostervaccinatie

Heeft u twijfels of vragen over het coronavirus en vaccineren?
Kijk op de volgende plaatsen voor meer informatie.

Vind je het spannend om een coronaprik te halen?
Durf je geen vaccinatie tegen het coronavirus te nemen, omdat je het spannend vindt om naar de locatie te komen? Of omdat je bang bent voor de naald? Je kunt hierbij geholpen worden. Kijk hier voor meer informatie.

Corona en vruchtbaarheid
Veel jongeren hebben vragen over de coronavaccinatie. Onder andere of dit invloed heeft op de vruchtbaarheid. Aan de hand van veelgestelde vragen legt GGD-arts Jalini het uit in deze video. Heb jij nog meer vragen? Kom langs op een vaccinatielocatie van de GGD bij jou in de buurt. Ook als je geen prik wilt. Of bespreek jouw vragen met je eigen huisarts.

Wie beslist over vaccineren: de jongere of de ouders?
Iedereen vanaf 12 jaar mag zich laten vaccineren. Misschien twijfelen jongeren nog. Of kunnen ze hierover het gesprek niet aangaan met hun ouders. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen zelf beslissen of ze een coronavaccinatie nemen. Bij kinderen van 12 t/m 15 jaar is bij medische handelingen toestemming nodig van zowel de ouders als het kind. Hierop zijn twee uitzonderingen: als het niet uitvoeren van een behandeling ernstige nadelen kan opleveren voor het kind, of wanneer het kind een weloverwogen wens heeft voor de behandeling. Het is lastig als kinderen een andere keuze maken dan hun ouders. Het is goed om met elkaar in gesprek te blijven, eventueel met hulp van een derde. Houd in deze gesprekken altijd rekening met de mening van het kind. Op de website van het Nederlands Jeugd Instituut is meer informatie te lezen. 

Laatste nieuws van GGD Rotterdam Rijnmond
Volg de Facebook pagina van GGD Rotterdam Rijnmond, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws over de coronavaccinaties en de beschikbare informatie!

Meer informatie
Op de site van de rijksoverheid staat veel informatie over de volgorde en aanpak van de vaccinatie en feiten over de veiligheid en soorten vaccins. > Lees hier meer.
SKIN-Rotterdam heeft al eerder een workshop gehouden waarin achtergrond informatie is gegeven en vragen zijn beantwoord. Klik op de deze link om de workshop te bekijken