SKIN-Rotterdam heeft het Noodfonds opgericht Help Kerken Helpen. U kunt nu aanvragen.

Helpt uw kerk altijd al mensen helpen die in nood zijn? Is de nood hoger door de huidige energiecrisis? Heef u niet voldoende middelen om deze mensen te helpen?

De energiecrisis en de prijsstijgingen voor de eerste levensbehoeften delen harde klappen uit. De overheid neemt maatregelen, maar bij veel mensen is er NU acute nood.

SKIN-Rotterdam wil de kerken helpen de acute nood te verzachten. Het gaat om kosten voor voedsel en hygiëne middelen, luiers, en eventueel kleding waar kerken dat niet uit eigen middelen kunnen betalen. Daarnaast kan het gaan om onkosten die de kerken maken voor hulp die zij uit andere bronnen kunnen verkrijgen en distributie naar wie het nodig heeft.

Met dit noodfonds wil SKIN-Rotterdam vanaf 1 november de kerken helpen om te helpen. Kerken die aangesloten zijn bij SKIN-Rotterdam kunnen een aanvraag indienen.

Hiervoor is een bedrag van ten hoogste € 3000 per kerk beschikbaar. Dit kan gebruikt worden om eten uit te delen of in de vorm van voedselpakketten, voedselbonnen of andere hulp in natura. Kerken die al voedselbonnen krijgen van het Rode Kruis kunnen alleen in overleg een extra aanvragen indienen.

Voor een aanvraag vult u het intakeformulier in, met begroting. Op korte termijn volgt een besluit door een onafhankelijke eindbeoordelaar.

De verantwoording bestaat uit een korte rapportage hoeveel mensen geholpen zijn op welke manier en een financiële verantwoording met bonnetjes of een overzicht van uitgaven. (zie bijlage)

Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Als het geld van het fonds op is, dan kan geen bijdrage meer worden gegeven.

 

Criteria:

  • Alleen kerken die zijn aangesloten bij SKIN-Rotterdam kunnen een aanvraag indienen.
  • De hulp moet in natura gegeven worden, er mag niet direct geld gegeven worden.
  • Er is één contactpersoon binnen de kerk verantwoordelijk voor de goede afhandeling van de gegeven steun.
  • Uitgaven moeten binnen drie maanden na ontvangst van de bijdrage verantwoord worden aan SKIN-Rotterdam.
  • De verantwoording bestaat uit een korte rapportage hoeveel mensen geholpen zijn op welke manier en een financiële verantwoording met bonnetjes of een overzicht van uitgaven.
  • Bereidheid om met SKIN-Rotterdam door te praten om mensen te helpen stappen uit armoede te zetten.
  • Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Als het geld van het fonds op is, dan kan geen bijdrage meer worden gegeven.
  • Kerken die al voedselbonnen krijgen van het Rode Kruis kunnen alleen in overleg een extra aanvraag indienen.

 

Lees hier meer over het fonds

Ga hier naar het aanvraagformulier.