SKIN-Rotterdam heeft het Noodfonds opgericht Help Kerken Helpen.
U kunt nu aanvragen tot 22 juni.
Het aanvraagformulier vindt u onder dit bericht.

Helpt uw kerk altijd al mensen helpen die in nood zijn? Is de nood hoger door de huidige energiecrisis? Heeft u niet voldoende middelen om deze mensen te helpen?

Voedsel en energie is duur geworden. De overheid neemt maatregelen, maar veel mensen komen niet meer rond. Er wordt bezuinigd op maaltijden.

SKIN-Rotterdam helpt vanaf november 2022 de kerken helpen om de acute nood te verzachten. Het gaat om kosten voor voedsel en hygiëne middelen, luiers, en eventueel kleding waar kerken dat niet uit eigen middelen kunnen betalen. Daarnaast kan het gaan om onkosten die de kerken maken voor hulp die zij uit andere bronnen kunnen verkrijgen en distributie naar wie het nodig heeft.

Met dit noodfonds heeft SKIN-Rotterdam vanaf 1 november 2022 kerken geholpen om te helpen. Inmiddels is al ruim  200.000 uitgegeven aan ondersteuning. Kerken die aangesloten zijn bij SKIN-Rotterdam kunnen een aanvraag indienen.

Hiervoor is een bedrag van ten hoogste € 500 – € 2.000 per kerk per kwartaal beschikbaar, zolang er voldoende geld aanwezig is. Dit kan gebruikt worden om eten uit te delen of in de vorm van voedselpakketten, voedselbonnen of andere hulp in natura. Kerken die een aanvraag indienen gaan meedoen in de werkgroep Help Kerken Helpen om ervaring te delen..

Voor een aanvraag vult u het intakeformulier in, met begroting. Op korte termijn volgt een besluit door een onafhankelijke eindbeoordelaar.

De verantwoording bestaat uit een korte rapportage hoeveel mensen geholpen zijn op welke manier en een financiële verantwoording met bonnetjes of een overzicht van uitgaven. Klik hier voor het kort invulformulier ook voor begroting en klik hier voor het standaard invulformulier.

Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Als het geld van het fonds op is, dan kan geen bijdrage meer worden gegeven.

 

Criteria:

  • Alleen kerken die zijn aangesloten bij SKIN-Rotterdam kunnen een aanvraag indienen.
  • De hulp moet in natura gegeven worden, er mag niet direct geld gegeven worden.
  • Er is één contactpersoon binnen de kerk verantwoordelijk voor de goede afhandeling van de gegeven steun.
  • Uitgaven moeten binnen drie maanden na ontvangst van de bijdrage verantwoord worden aan SKIN-Rotterdam.
  • De verantwoording bestaat uit een korte rapportage hoeveel mensen geholpen zijn op welke manier en een financiële verantwoording met bonnetjes en een overzicht van uitgaven.
  • Bereidheid om met SKIN-Rotterdam door te praten om mensen te helpen stappen uit armoede te zetten.
  • Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Als het geld van het fonds op is, dan kan geen bijdrage meer worden gegeven.

 

Lees hier meer over het fonds

Ga hier naar het aanvraagformulier.

Vragen: Neem contact op me Helma Hurkens Helma@skinrotterdm.nl 0629263591.