Samen herdenken, samen vieren
Dit jaar wordt ook in Rotterdam 160 jaar afschaffing van de slavernij en 150 jaar afschaffing van het staatstoezicht herdacht. Op 30 juni was de herdenking bij het Slavernijmonument op de Lloydpier en vandaag op 1 juli met de Keti Koti viering.

Meer bewustzijn
Door gezamenlijk te herdenken en vieren komen de Rotterdammers in contact met deze kant van de geschiedenis van hun stad. Dit maakt de weg vrij voor meer bewustzijn over de betekenis en impact van het koloniaal en slavernijverleden en zorgt daarmee voor verbinding. Met name jongeren verdienen onze aandacht, want zij zijn onderdeel van de stad van morgen: een inclusieve stad. SKIN-Rotterdam is één van de initiatiefnemers van het manifest en we nemen de handschoen op en zetten ons in om de viering en herdenking in 2023 samen tot een succes te maken. Dat doen wij door activiteiten en manifestaties op ons eigen werkterrein te organiseren met de kennis die wij hebben; vanuit onze eigen taak én als gemeenschappelijk initiatief. Het programma is gericht op verschillende domeinen, zoals educatie, levensbeschouwing en cultuur.

We roepen ook u op om aan te sluiten bij het Manifest! Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Boek Koloniaal Rotterdam voor alle Rotterdammers beschikbaar
Vanaf vandaag 1 juli  is het boek Koloniaal Rotterdam, stad van vandaag en morgen gratis voor de inwoners van Rotterdam verkrijgbaar in alle Rotterdamse bibliotheken. Het boek laat de lezer kennismaken met het koloniaal en slavernijverleden van Rotterdam. Naast dat het boek gratis in alle Rotterdamse bibliotheken te verkrijgen is, is de digitale versie ook beschikbaar op de websites van de gemeente Rotterdam en het Stadsarchief.
Een gedeelde geschiedenis | Rotterdam.nl
Stadsarchief Rotterdam | Het koloniale en slavernijverleden