Gezond de winter door

Een goede gezondheid helpt om jezelf te beschermen tegen ziektes.  Nu de zomervakantie afloopt en straks de herfst en winter beginnen, is het goed om extra alert te zijn. Nu zijn de coronacijfers nog laag. Maar helaas is corona niet weg. Mensen kunnen nog steeds ziek worden. We kennen ook mensen die nog steeds klachten hebben door long covid. Het blijft belangrijk jezelf en anderen te beschermen.

Welke tips zijn er om gezond de winter door te komen? Hoe werkt een virus en hoe werkt een vaccin? Hoe doe je een zelftest? Zomaar een paar vragen die kunnen spelen in uw gemeente. Heeft behoefte aan voorlichting? Wij hebben contacten met artsen van de GGD die een voorlichting in uw kerk willen geven en vragen kunnen beantwoorden. Dat kan ook op zondag voor of na de kerkdienst!  Iedere week staat de GGD ook op de markt op het Afrikaanderplein, Visserijplein en in Schiedam om uw vragen te beantwoorden.

Testen blijft belangrijk om verspreiding van het virus te voorkomen. Heb je klachten? Ga je op bezoek bij iemand die kwetsbaar is? Kom je terug van vakantie? Doe dan een zelftest. GGD Rotterdam-Rijnmond biedt gratis zelftesten aan via SKIN-Rotterdam.

Heeft u interesse in een voorlichting van een GGD arts en/of wilt u een doos zelftesten om uit te delen in uw gemeente? Laat het mij weten! Karin de Schipper karin@skinrotterdam.nl 06 81691670

Liever zelf informatie lezen? Kijk hier op de website van de GGD: https://www.ggdrotterdamrijnmond.nl/infectieziekten/corona-covid19/