Vaders lopen vast op het gebied van werk, inkomen, schulden, relaties, opvoeding van de kinderen en hun mentale gezondheid. Door de Corona-crisis liggen deze waarden en hun gevolgen onder een vergrootglas, staan verhoudingen binnen gezinnen op scherp en is er risico op huiselijk geweld en kindermishandeling.

Gezinnen zitten meer dan ooit op elkaars lip, er is onzekerheid over het behoud van een banen, goedkope voedselvoorzieningen zijn weggevallen, de spanningen rondom het schoolwerk van de kinderen lopen op en de ontmoetingsplaatsen die vaders gebruikten om te ontspannen met andere mannen zijn beperkter beschikbaar.

In dit project voeren we dialogen met mannen uit internationale kerken over hun rol in het gezin. Vaders kunnen zonder gezichtsverlies te ervaren hun zorgen delen, waardoor zij minder druk ervaren. Zij ondersteunen elkaar waardoor de stress verlicht wordt.  Zij worden zich bewust van hun functie als rolmodel voor hun kinderen en het doorbreken van schadelijke patronen door de generaties heen.

Het project is een samenwerking met Dona Daria, SPIOR en Emancipator en wordt mede mogelijk gemaakt door het Sint Laurensfonds en het Oranjefonds

Dit project is afgerond maar graag delen wij de resultaten van het project in het filmpje hieronder: