Nieuwjaarsgroet samenwerkende organisaties
Dit jaar geen nieuwjaarsreceptie van de samenwerkende organisaties Samen010, Mara en SKIN-Rotterdam, daarom een digitale groet die op 31 december om 24.00 uur live gaat. U ontvangt een mail met de link.  De boodschap bevat een verrassende mededeling dus blijf zeker tot het einde kijken!

 

Mannenkleding voor de koude dagen
Er is een verzoek gekomen vanuit Detentiecentrum Rotterdam voor mannenkleding voor de koude dagen. Er is met name behoefte aan broeken, shirt, truien, sokken en schoenen.
Dus heb jij nog iets liggen wat netjes en schoon is en nog een ronde mee kan? Dan is dat van harte welkom! De kleding kan je opsturen naar Detentiecentrum Rotterdam t.a.v. Tomas van Driel of Joseph Ekpo. Een andere mogelijkheid is het langsbrengen bij het Detentiecentrum en dit vooraf af te stemmen met Tomas van Driel of Joseph Ekpo.Tomas is aanwezig op dinsdag en vrijdag, een afspraak maken kan door een mailtje te sturen naar t.v.driel@dji.minjus.nl.Joseph is aanwezig op maandag en donderdag, een afspraak maken kan door een mailtje te sturen naar joseph.ekpo@dji.minjus.nl

 

Burgemeester roept kerken op om hun klokken te luiden! 
Gezien de huidige (contact)beperkende maatregelen kunnen (grote) festiviteiten en gezelschappen ook deze jaarwisseling geen doorgang vinden. De indieners van de motie hopen dat het luiden van de (kerk)klokken in onze stad een teken van hoop en een nieuw begin kan zijn voor vele Rotterdammers. En dat de actie op deze manier bijdraagt aan de eenheid en verbinding in Rotterdam.

 

Haal de prik
Het bestuur van SKIN-Rotterdam roept alle leiders van internationale kerken op om hun verantwoordelijkheid te nemen en een voorbeeld te zijn in het volgen van de overheidsmaatregelen en mensen op te roepen om zich te laten vaccineren en ook de boostervaccinatie te nemen. U kunt ook mensen helpen om de online afspraak te maken (b.v. ouderen) of meegaan met mensen die prikangst hebben. Er is veel informatie aanwezig. Kunt u niet vinden wat u zoekt en heeft u nog vragen neem dan contact op met ons. Wij hebben rechtstreeks contact met de GGD en andere bronnen van informatie.

 

Kinderen reizen in 2022 gratis met het OV
Alle kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar die in Rotterdam ingeschreven staan, kunnen vanaf 1 januari 2022 een jaar lang gratis  reizen met de vervoersmiddelen van de RET zoals de metro, tram en bus en de buslijn van EBS in Rozenburg. Het enige wat hiervoor nodig is, is een eigen persoonlijke OV-chipkaart. Daarmee kan het gratis reisproduct worden aangevraagd via www.rotterdam.nl/loket/gratis-ov-voor-kinderen.