WAAROM

The Marketplace brengt mensen samen, om elkaar te versterken en zo nóg meer voor elkaar en voor de maatschappij te betekenen.

VOOR WIE

Kerkleden van de internationale kerken, jong en oud, die op zoek zijn naar informatie over financiën, mentale welzijn en meer.

HOE

Organisaties en kerken die iets te bieden hebben kunnen zichzelf presenteren, ook kan er een workshop of presentatie gegeven worden.

Terugblik The MarketPlace 22 april 2023

De jaarlijkse beurs georganiseerd door SKIN-Rotterdam was een groot succes! Met meer dan 30 exposanten, 12 workshops, was het een dag vol inspiratie, informatie en verassingen.

Op 22 april 2023 werd Hoornbeeck College Rotterdam omgetoverd tot een beursvloer van en voor de Internationale Kerken in Rotterdam. Hier kwamen in totaal ruim 300 bezoekers op af!

The MarketPlace werd georganiseerd voor alle mensen van Internationale Kerken in Rotterdam en omgeving! Dit jaar waren onze thema’s “Mentale Gezondheid is Belangrijk” en “Overwin Financiële en Materiële Uitdagingen”.

 

Opening

De beurs werd gehost door Bisola Olusanya, Beng Gwanmesia en Silvana Gomes.

Directeur Karin de Schipper deed een welkomstwoord bij binnenkomst en vertelde over wat SKIN-Rotterdam doet en waarom The MarketPlace wordt georganiseerd. Deze beurs brengt mensen samen, om elkaar te versterken en zo nóg meer voor elkaar en voor de maatschappij te betekenen.

Voorzitter Bishop Nana Opoku opende de beurs met een gebed.

Daarna vond de spetterende opening plaats met een modeshow door Junelisa Asporaat, geleid door een spoken word geschreven door Muyiwa Okunola over “Children are the Future”.

Vervolgens nam Keynote speaker Dr. Jurenne D. Hooi het woord met een inspirerend verhaal over wat financiële stress doet met mensen en de mogelijke rol van kerken hierin.

De opening werd afgesloten met een Paneldiscussie met Keynote Speaker Dr. Jurenne D. Hooi, Pastor Carolyn Nivillac-Gijsbertha en Gemeenteraadslid Tjalling Vonk. Zij gaven alle drie antwoord op de hoofdvraag, vanuit de visie van hun rol: als deskundige, als pastoor van een kerk en als gemeenteraadslid binnen Rotterdam. De hoofdvraag luidde: “Hoe kunnen we onze financiële problemen managen, om onze mentale gezondheid te beschermen?”

 

Beursvloer

Na de opening vol verrassingen werd de beursvloer officieel geopend! Meer dan 30 exposanten bestaande uit verschillende organisaties en kerken, stonden er klaar voor om de bezoekers te ontvangen bij hun stand om meer informatie te geven over verschillende onderwerpen rondom werk, opleiding, maatschappelijke en sociale onderwerpen, mentale welzijn, financiën, een eigen bedrijf starten, sport en culturele activiteiten.

Het was een dag vol met ontmoetingen, waarbij de bezoekers bij de entree een tas meegekregen van SKIN-Rotterdam om vervolgens op de beursvloer te kunnen vullen met alle informatie die ze hebben gekregen bij de verschillende stands. “Ondanks dat ik alleen naar de beurs kwam, voelde ik me al meteen onderdeel van de community. Ik heb veel nieuwe mensen ontmoet en ben met een tas vol informatie en inspiratie naar huis gegaan!”

Maar ook de organisaties en kerken onderling hadden ruimte om met elkaar te netwerken, voor bestaande of nieuwe samenwerkingen. “Naast dat ik veel bezoekers heb gesproken, ben ik zelf ook even een rondje langs de beurs gelopen. Ik wist dat er een bepaalde organisatie zou staan waar ik al een tijdje contact mee zocht, dus tijdens The MarketPlace kon ik gelijk mijn kans pakken!”

Coördinator Jane Martie-Chatlein, organisator van The MarketPlace, ging ook regelmatig de beursvloer op om de exposanten live te interviewen. Zo werd iedereen deze dag in het zonnetje gezet! Ook kon iedereen die de beurs bezocht een gesigneerde boek “Eigen Schuld ”kopen van Keynote Speaker Dr. Jurenne D. Hooi.

 

Workshops

In de loop van de middag werden de workshoprondes aangekondigd door de hosts! Twee workshoprondes waarbij de bezoekers konden kiezen tussen 6 verschillende workshops rondom de thema’s “Mentale Gezondheid is Belangrijk” en “Overwin Financiële en Materiële Uitdagingen”. Zo was er voor elke leeftijd, rondom elk gebied binnen deze thema’s een interessante workshop te volgen tijdens de beurs.

“Als workshopleider was het mooi om te zien dat mensen gericht naar mijn workshop kwamen, omdat ze meer informatie over dat onderwerp wilden weten. Het was een fijne, laagdrempelige manier om mensen te bereiken en kennis te laten maken met het onderwerp!”

 

Kinderprogramma

Alle ouders konden hun kinderen ook meenemen, want ook voor hen was er een speciaal programma met leuke activiteiten! Zo konden de kinderen deelnemen aan creatieve workshops rondom muziek, dans, schrijven, rappen en knutselen. Tussen de activiteiten door konden zij vrij spelen!

 

The MarketPlace 2023 door SKIN-Rotterdam: het was een groot succes!

Wij zijn ontzettend dankbaar voor de grote opkomst op deze dag en willen iedereen bedanken die The MarketPlace 2023 tot een succes hebben gemaakt! Ook willen wij de geweldige inzet bedanken van alle medewerkers, vrijwilligers, workshopleiders en natuurlijk onze exposanten die deze dag mogelijk hebben gemaakt:

 

Foto’s en informatie

Benieuwd naar hoe de beurs eruit zag? Bekijk hier de sfeerimpressie met alle foto’s die zijn genomen tijdens The MarketPlace

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jane Martie-Chatlein via 0619009348 of via [email protected]

Kijk ook op onze website www.skinrotterdam.nl en volg onze socials!
LinkedIn: @SKIN-Rotterdam
Facebook: @SKIN-Rotterdam
YouTube: @SKIN-Rotterdam
Twitter: @SKINRotterdam
Instagram: @skinrotterdam