De wereldwijde coronacrisis heeft diepe sporen getrokken in onze samenleving. Het kerkelijk leven is op veel plaatsen ontwricht en het is de vraag hoe gemeenten uit de crisis tevoorschijn komen. De coronacrisis versterkt daarmee het gevoel dat een gure, winterse kou veel kerken in haar greep heeft. Durven we nog wel op groei en bloei te hopen? De winterse realiteit is echter niet het héle verhaal. Dat ondervond René van Loon, predikant in Rotterdam. Hij zocht in de afgelopen jaren de lente op in kerken. Hij zag bloesem in oude gevestigde kerken, bloei in talloze internationale gemeenschappen en groei van nieuwe kerkplanten.
Er sprankelt op verschillende plaatsen – óók te midden van de crisis – iets van de onverwachte vreugde die het boek Handelingen doortrekt.

Het programma van de inspiratiedag die door de coronacrisis moest worden afgeblazen, wordt online alsnog gepresenteerd. Juist in deze tijd, waarin we meer dan ooit de noodzaak van genade en een nieuw begin proeven, willen we momenten van nieuw begin delen. Vanaf 26 september 2020 vieren we daarom samen de lente in de kerk. En voeden we elkaar met het vertrouwen dat de lente door kan zetten. Hoopvol, realistisch en in het geloof dat God zelfs bergen kan verzetten. Het programma is open voor iedereen van alle kerken. Pastor Ola Asubiaro van Glorious Chapel International werkt mee aan de inspiratiedag en de webinar over migrantenkerken.

  • 26 september livestream Lente in de kerk! in samenwerking met de EO (gratis!)
  • 28 september t/m 26 november 18 inspirerende webinars en instructieve video’s
Meer informatie en aanmelden: www.lenteindekerk.nl
Tijd: 19:30 – 21:30
Share This