In uw kerk zijn misschien mensen met financiële problemen. Internationale kerken helpen al veel mensen. Wat kunt u nog meer doen?

U kunt een aanvraag indienen bij Help kerken Helpen, het noodfonds van SKIN-Rotterdam.

U kunt vertellen over de hulp die de gemeente geeft.

U kunt contact opnemen met SKIN-Rotterdam als de situatie bijzonder is

 

  • Noodfonds Help Kerken Helpen

Kerken die aangesloten zijn bij SKIN-Rotterdam kunnen een aanvraag indienen.

Hiervoor is een bedrag van ten hoogste € 3000 per kerk beschikbaar. Dit kan gebruikt worden om eten uit te delen of in de vorm van voedselpakketten, voedselbonnen of andere hulp in natura. kijk hier voor meer informatie.

 

  • Vertel over hulp die de gemeente geeft

Vraag na of uw mensen gebruik maken van de regelingen van de overheid. Er zijn veel verschillende regelingen. Mensen kunnen hulp vragen van de gemeente bij Vraagwijzer. Er zijn veel stichtingen los van de gemeente, die mensen met lage inkomens helpen. Bijvoorbeeld: Sportfonds voor kinderen, Smile voor een gratis tandartsbezoek, stichting MAIT helpt bij schulden. Stichting Je Goed Recht geeft juridische hulp voor mensen met lage inkomens, ROS voor mensen zonder verblijfsvergunning.

  • Bijzondere situaties

Is er een bijzondere situatie? Er zijn nog meer bijzondere fondsen. Als leider of vrijwilliger van uw kerk kunt u contact opnemen met SKIN-Rotterdam, [email protected], 0620263591. We praten samen over mogelijkheden.

  • Voorlichting in uw kerk

SKIN-Rotterdam kan u helpen om voorlichting in uw kerk te organiseren. Bijvoorbeeld met de Energiebank over energie besparen. Of over toeslagen en regelingen voor mensen met een laag inkomen.