DWARS geeft jonge Rotterdammers de mogelijkheid zich op hún manier vrijwillig in te zetten voor een ander. DWARS staat voor ‘Door Warme Aandacht Rotterdam Sterker’. En dat in twee opzichten: door de bijdrage die de deelnemers aan de stad leveren en doordat ze tegelijkertijd hun eigen talenten kunnen ontwikkelen en nieuwe vaardigheden leren.

Hoe werkt DWARS?

DWARS brengt jongeren en jongvolwassenen samen die elkaar normaal niet zo snel tegenkomen door bewust gemengde groepen samen te stellen. Leden van iedere groep hebben uiteenlopende religieuze en culturele achtergronden. Sommigen kennen een stabiel gezinsleven, anderen groeien op in een jeugdinstelling of zijn zelfs dakloos. Elke groep organiseert gezamenlijk vijf maatschappelijke activiteiten. De jongeren bepalen zelf welke dat zijn. Er is van alles mogelijk, van meelopen op de redactie van een mediazender tot aan ouderen helpen op de computer. De jongeren krijgen een training in ‘mobiele journalistiek’, die ze ervoor toerust hun ervaringen op sociale media te delen. Het project wordt uitgevoerd in de regio Rijnmond. Deelnemers zijn tussen de 14 en 30 jaar.

Het project is een samenwerking van SKIN-Rotterdam met Mara en SPIOR. Het project maakt deel uit van de tweede tranche ‘proeftuinen’ voor maatschappelijke diensttijd van ZonMw.

Wil je meer informatie over DWARS of lijkt het je leuk om mee te doen Neem dan contact op met Jane Martie-Chatlein; jane@skinrotterdam.nl06 19009348.

Share This